Masters Finals

Sportbowling Tour Master Finales 2017/2018

De Master finales worden gespeeld op zondag 6 mei in Tilburg direct na de laatste serie van Tilburg Open 2018 (SBT Stop 9).

Voor de Master Finales plaatsen zich de volgende spelers, op basis van behaalde punten van de 6 hoogste tourstops uit het tourklassement:

  • Top 17 heren
  • Top 5 dames
  • 2 Beste jeugdspelers Jongens (buiten de top 17 heren)
  • 2 Beste jeugdspeelsters Meisjes (buiten de top 4 dames)

Elk van deze finalisten (totaal 26 spelers) moet dus tenminste 6 van de 9 stops hebben gespeeld om in de Sport Bowling Tour Master finales in actie te mogen komen.

De Master finales bestaan uit 3 final steps, gevolgd door de halve finale en de finale.

Indien een speler niet kan spelen in de Master finales, om welke redenen dan ook, wordt hij/zij vervangen voor een volgende speler/ster uit het klassement. Bij niet spelen vervalt  automatisch het recht op prijzengeld voor de Master finales.

Let wel; Indien er een jeugdspeler zich plaatst via de top 17 heren of via de top 5 dames, dan plaatst de volgende jeugdspeler zich voor Masters finale step 1 als heer nr.17 of dame nr.5. De overige heren en dames in hun klassement schuiven hierdoor automatisch 1 plaats omhoog in het klassement.

Speelschema Masters finales:

Tot 14:30 Oliepauze
14:30 – 15:45 Master final step 1
15.45 – 17:00 Master final step 2
17.00 – 17.30 Oliepauze
17:30 – 19:00 Master final step 3
19:00 – 19:30 Oliepauze
19:30 Start halve finales gevolgd door finale.
ca. 21.00 uur Prijsuitreiking

===============================================

Masters Finale step 1 (4 games singles)
Deze eerste finale ronde bestaat uit 4 games Amerikaans systeem, waarbij de Totale pinfall telt over alle 4 games inclusief bonus. De handicap/bonus regel per game die tijdens de Sport Bowling Tour van kracht was, geldt eveneens in deze finale ronde.
In deze finale ronde spelen de heren plaats 8 t/m 17 en dame plaats 4+5.

Van deze 12 spelers plaatst de top 4 na 4 games zich voor de Masters finale step 2. De overige spelers eindigen als de nrs. 19 t/m 26 van de Sport Bowling Tour Masters 2017/2018.
Bij een gelijke eindstand geldt; de hoogste laatste game doorslaggevend. Mocht er hierna nog steeds een gelijke stand bestaan, dan telt de hoogste voorlaatste game, enz. Is er uiteindelijk alsnog een gelijke stand over alle gespeelde games dan wordt er een 1 ball roll off gespeeld totdat er een verschil gemaakt is.

Indien een van de deelnemers om bepaalde reden niet kan spelen dan wordt deze plek opgevuld door de speler op de volgende eindklasseringsplaats (voorbeeld: Heren nummer 16 speelt niet dan plaatst de nr. 17 zich als nr. 16 en nr 18 als nr. 17). Een lege plek wordt dus WEL opgevuld door een andere speler.

 

Masters Finale step 2 (4 games singles/2 poules)
Deze tweede finale ronde bestaat uit 4 games Amerikaans systeem, waarbij de Totale pinfall telt over alle 4 games inclusief bonus. Deze ronde wordt gespeeld over 2 poules van 6 spelers.
In deze ronde spelen de nrs. 3 t/m 7 heren, de nr.3 dames, de nr.2 jeugd jongens en nr.2 jeugd meisjes van het tourklassement van de sportbowling tour. Ook spelen in deze ronde de 4 winnaars van Masters finale step 1. De handicap/bonus regeling per game die tijdens de Sport Bowling Tour van kracht was geldt ook in deze finale ronde. Alle scores starten op nul.

De poule indeling voor deze ronde is als volgt:

POULE A: POULE B:
Heren 4 Heren 3
Dames 3 Heren 5
Jongens 2 Meisjes 2
Heren 7 Heren 6
Nr.2 Step 1 Nr.1 Step 1
Nr.4 Step 1 Nr.3 Step 1

De top 2 van iedere poule na 4 games plaatst zich voor Masters finale step 3. De overige spelers eindigen als de nrs. 11 t/m 18 van de Sport Bowling Tour Masters 2017/2018.
Indien gelijke eindstand van een poule geldt; hoogste laatste game is doorslaggevend. Mocht er hierna nog steeds een gelijke stand bestaan, dan telt de hoogste voorlaatste game, enz. Is er uiteindelijk alsnog een gelijke stand over alle gespeelde games dan wordt er een 1 ball roll off gespeeld totdat er een verschil gemaakt is.
Indien een van de deelnemers om bepaalde reden niet kan spelen dan wordt deze plek opgevuld door de speler als 5e eindigde in final step 1. Een lege plek wordt dus WEL opgevuld door een andere speler/ster.

Masters Finale step 3 (5 games singles/2 poules)
Deze derde finale ronde bestaat uit 5 games Amerikaans systeem, waarbij de Total pinfall telt over alle 5 games inclusief bonus. Deze ronde wordt gespeeld over 2 poules van 5 spelers.
In deze ronde spelen de nrs.1 en 2 heren, de nrs.1 en 2 dames, de nr.1 jeugd jongens en nr.1 jeugd meisjes van het tourklassement van de Sport Bowling Tour. Ook spelen in deze ronde de 4 winnaars (top 2 van beide poules) van Masters finale step 2. De handicap/bonus regeling per game die tijdens de Sport Bowling Tour van kracht was geldt ook in deze finale ronde. Alle scores starten op nul.

De poule indeling voor deze ronde is als volgt:

POULE A: POULE B:
Heren 1 Dames 1
Dames 2 Heren 2
Jongens 1 Meisjes 1
Nr.1 Step 2 Poule B Nr.1 Step 2 Poule A
Nr.2 Step 2 Poule A Nr.2 Step 2 Poule B

De top 2 van iedere poule na 5 games plaatsen zich voor de halve finales. De overige spelers eindigen als de nrs. 5 t/m 10 van de Sport Bowling Tour Masters 2017/2018.
Indien gelijke eindstand van een poule geldt; hoogste laatste game is doorslaggevend. Mocht er hierna nog steeds een gelijke stand bestaan, dan telt de hoogste voorlaatste game, enz. Is er uiteindelijk alsnog een gelijke stand over alle gespeelde games dan wordt er een 1 ball roll off gespeeld totdat er een verschil gemaakt is.
Indien een van de deelnemers om bepaalde reden niet kan spelen dan wordt deze plek opgevuld door de speler die als beste nummer 3 eindigde in Masters finale step 2. Een lege plek wordt dus WEL opgevuld door een andere speler/ster.

Halve finale (Singles/Best of 3)
In deze halve finale ronde spelen de nr.1 van Poule A tegen de nr.2 van Poule B en de nr.1 van Poule B tegen de nr.2 van Poule A van final step 3 een best of 3 tegen elkaar. Deze wordt gespeeld volgens Amerikaans systeem. Diegene die als eerst 2 games weet te winnen plaatst zich voor de finale. Beide verliezers eindigen als nr. 3 /4. De handicap/bonus regeling per game die tijdens de Sport Bowling Tour van kracht was geld ook in deze finale ronde.
Bij een gelijke stand na 3 games volgt er een 1 ball roll off, totdat er een beslissing valt. Let wel dit gebeurd pas als de volledige 3 games gespeeld zijn.

Finale (Singles/Best of 3)
In deze finale ronde spelen de beide winnaars van de halve finale een best of 3 tegen elkaar.
Deze wordt gespeeld volgens Amerikaans systeem.
Diegene die als eerst 2 games weet te winnen, wint de titel Sport Bowling Tour Master 2017/2018.
De handicap/bonus regeling per game die tijdens de sport bowling tour van kracht was geld ook in deze finale ronde. Bij een gelijke stand na 3 games volgt er een 1 ball roll off, totdat er een beslissing valt. Let wel dit gebeurd pas als de volledige 3 games gespeeld zijn.